Ekornes

STRESSLESS - THE INNOVATORS OF COMFORT

Ekornes ASA är den största möbeltillverkaren i Norden och äger bl.a. varumärkena Ekornes®, Stressless® och Svane®. Stressless är ett av världens mest kända varumärken på möbelmarknaden, medan Ekornes, Stressless och Svane är de mest kända på möbelmarknaden i Norge. Tillverkningen sker på 6 fabriker i Norge och produkterna säljs över stora delar av världen genom egna säljbolag på utvalda marknader.

"Vårt löfte är att skapa världens mest bekväma möbler. Vi levererar kvalitet – i alla material från kärna till läder. Skandinavisk design är ett arv från våra förfäder som skapade den"

Till Ekornes hemsida


Kampanjvaror

 1. Stressless Mayfair Classic
  Stressless Mayfair Classic
  Kampanjutförande
  Ord. pris 14940
  9 990 kr
 2. Stressless Wing (M)
  Stressless Wing (M)
  Kampanjutförande
  Ord. pris 14940
  9 990 kr

 1. Stressless London Låg
  Stressless London Låg
  Anpassa själv
  Ord. pris 14090,00
  11 975 kr
 2. Stressless London Hög
  Stressless London Hög
  Anpassa själv
  Ord. pris 15290,00
  12 995 kr
 3. Stressless London m. nackstöd
  Stressless London m. nackstöd
  Anpassa själv
  Ord. pris 15290
  12 995 kr
 1. Stressless Paris Hög
  Stressless Paris Hög
  Anpassa själv
  Ord. pris 15290,00
  12 995 kr
 2. Stressless Paris Låg
  Stressless Paris Låg
  Anpassa själv
  Ord. pris 14090,00
  11 975 kr
 3. Stressless Paris m. nackstöd
  Stressless Paris m. nackstöd
  Anpassa själv
  Ord. pris 15290
  12 995 kr
 1. Stressless Metro Låg
  Stressless Metro Låg
  Anpassa själv
  Ord. pris 14090,00
  11 975 kr
 2. Stressless Metro Hög
  Stressless Metro Hög
  Anpassa själv
  Ord. pris 15290,00
  12 995 kr
 1. Stressless Tokyo m. nackstöd
  Stressless Tokyo m. nackstöd
  Anpassa själv
  Ord. pris 15290
  12 995 kr

Dining


Matstolar

Klassisk och stabil. Stressless för in elegansen i matrummet. Det unika BalanceAdapt-systemet i kombination med Glide-systemet tar den omtalade Stessless-komforten ända till matbordet. Det bästa sättet att beskriva Stressless Dining matbordsstolar är med orden ”perfekt balans”. Den perfekta balansen mellan utsökt mat och dryck, smittande skratt, fina samtal och sist men inte minst de bekväma matbordsstolarna som är gjorda för att dina minnesvärda stunder ska vara ännu längre. Välj mellan hög och låg rygg i alla Stressless-material (med undantag av läderkvaliteterna Cori och Noblesse), färger och två typer av stolsben.


Matbord

Den något svängda formen ger Stressless Toscana och Madeira ett djärvare uttryck. De rena linjerna skapar en klassisk, men samtidigt modern look och känsla till matrummet. Bordsytan kan förlängas med upp till två iläggsskivor på 50 cm vardera (säljs separat). Iläggsskivorna förvaras under bordet när de inte används. Borden finns i naturlig ek, whitewash ek eller valnöt och har en matt ytfinish. Benen finns i två olika utföranden – välj den design du föredrar. Tänk på att trä är ett naturligt material som är vanligt förekommande i möbelproduktion. Mindre variationer i färg och struktur ska inte betraktas som skavanker utan visar bara att varje enskild del kommer från olika delar av en stam eller från olika träd. Vissa trätyper ändrar färg efter uppackning. Solljus påskyndar denna process. Ju mer solljus, desto mer förändras färgen.

Soffor


Stressless Aurora

Modern och inbjudande. Stressless Auroras strama, men samtidigt otroligt mjuka dynor ger soffan ett särpräglat och modernt utseende. Trots sina rena linjer har den vissa detaljer som ökar exklusiviteten. Soffan finns med både hög och låg rygg och har individuellt justerbara sittplatser som kan anpassas efter varje persons önskningar. Välj mellan stål- och träben i tre olika höjder.

 1. Stressless Aurora 3-sits
  Stressless Aurora 3-sits
  Anpassa själv
  Ditt pris 29 260 kr Ord. pris 33 760 kr
 2. Stressless Aurora 2-sits
  Stressless Aurora 2-sits
  Anpassa själv
  Ditt pris 23 200 kr Ord. pris 26 200 kr


Stressless Emma E600

Stressless E600 har ett stramt, modernt formspråk med eleganta linjer och höga, smala armstöd. Men tro inte att det bara handlar om det yttre: all den omtalade Stressless-komforten finns på plats. Vi har utrustat alla E-soffor med det unika och patenterade ErgoAdapt™-systemet. I samma stund du sätter dig ner vinklas sittdynan automatiskt så att du får den mest bekväma sittställningen. Om du lägger dig ner lyfts dynan tillbaka till horisontell position.


Fåtöljer

Stressless Aura

Hög komfort med slankt och modernt utseende. Så fort du sätter dig ner i en Stressless Aura omfamnar fåtöljen din kropp. Den strama och eleganta ryggdelen i kombination med de sköna rygg- och sittdynorna skapar ett spännande och iögonfallande utseende. Alla Stressless komfortegenskaper är naturligtvis på plats och levererar den där fantastiska Stressless-upplevelsen år efter år. Med tiden ändrar fåtöljen – och dynorna – karaktär och får patina och därmed ett särpräglat utseende.


Stressless Capri

Allt handlar om Stressless-arvet. Stressless Capri är en fåtölj som bjuder in till att luta sig tillbaka och slappna av. Det bekväma nackstödet kan justeras upp till 10 cm för att passa även dem med lång rygg. Den omtalade Stressless-komforten finns naturligtvis där och gör att du blir ett med fåtöljen så fort du sätter dig ner.


Stressless Consul

Alla förtjänar en mjuk plats att landa på. Stressless Consul är en klassisk fåtölj. Den passar bra in i alla hem och ger dig alltid ett varmt välkomnande. Precis som alla andra Stressless fåtöljer ger den dig de omtalade Stressless-funktionerna och gör att du blir ett med fåtöljen så fort du sätter dig ner.


Stressless Live

Fåtöljen som bara ger och ger. Du känner det direkt du ser den – Stressless Live kommer att bli din favoritfåtölj. Här sparade vi inte på stoppningen! Du blir omsluten från det ögonblick du sätter dig tills du reser dig igen (men det vill du antagligen inte göra).


Stressless London

En fåtölj med swing. Med design inspirerad av ”the swinging 60s” har Stressless London potential att bli en äkta klassiker. Men det betyder inte att vi har kompromissat med den komfort du förväntar dig av en Stressless. Fåtöljen finns både med hög och låg rygg – och den matchande fotpallen gör det skönt för fötterna när de behöver vila.


Stressless Magic

Ja, vi vågar säga det: Stressless Magic är vår mjukaste fåtölj någonsin. Allt fokus låg på en enda sak under designfasen – absolut komfort. För att uppnå den maximala sittkomforten har vi inte sparat på något. Magin ligger i den speciella formen på sits och rygg som omsluter dig och ger kroppen stöd på alla de rätta ställena. Det bekväma nackstödet kan justeras upp till 10 cm för att passa även dem med lång rygg.


Stressless Mayfair

Elegant och tillbakalutad har Stressless Mayfair det klassiska Stressless-uttrycket. Stoppningen är extra mjuk och behaglig, och bidrar till att göra detta till en av våra bäst säljande fåtöljer. Ett klassiskt utseende i kombination med avancerad komfortteknik gör detta till en perfekt representant för den omtalade Stressless-komforten.


Stressless Metro

Med sin slående design anpassar sig Stressless Metro till alla omgivningar. Den är rymlig, men inte utrymmeskrävande. Med sin retromoderna design låter Stressless Metro dig och dina vänner och familj umgås med stil. Kombinationen av ett stilrent, roterande underrede, fräscha linjer och justerbart nackstöd på modellen med hög rygg gör att alla dina krav på komfort uppfylls.


Stressless Paris

Med sin slanka profil i kombination med mjuka linjer är det här en fåtölj som både blickar framåt och har ett långt designarv att luta sig mot. Designmässigt är Stressless Paris kanske den djärvaste satsning vi gjort. Utrustad med alla funktioner och komforthöjande detaljer kommer Stressless Paris inte att bli en engångshit, utan kommer att finnas kvar länge än.

Stressless Peace

När du väl har satt dig kommer du inte att vilja resa dig igen. Stressless Peace är en klassisk Stressless med en ren och modern look. Den unika formen på ryggen gör att fåtöljen följer ryggraden, och den mjuka stoppningen är pricken över i:et i en fulländad komfortupplevelse. Alla Stressless komfortegenskaper är naturligtvis på plats.


Stressless Reno

Dynorna är fyllda med mjukt skum och det reglerbara nackstödet har gjort Stressless Reno till en riktig storfavorit. För många har den blivit själva symbolen för hur en fåtölj ska vara: en bekväm, välgenomtänkt och hållbar möbel som år efter år ger dig en lika bra sittupplevelse. Det bekväma nackstödet kan justeras upp till 10 cm för att passa även dem som behöver ha det lite längre upp.


Stressless Skyline

Modern och traditionell. Det var det vi var ute efter när vi designade Stressless Skyline. Den har en unik prägel med en retroinspirerad och samtidigt modern design av dynan. Sittupplevelsen är som i alla Stressless-modeller – hela kroppen tas om hand. Det bekväma nackstödet kan justeras upp till 10 cm för att passa även dem med lång rygg.


Stressless Sunrise

Med sin klassiska design får du precis det du behöver när du sätter dig ner i Stressless Sunrise. Perfekt komfort. Varje Stressless-möbel är i själva verket ett instrument av mekanisk precision fullpackad med patent och funktioner, så att du kan ta del av världens bästa sittkomfort.


Stressless View

Mjuk och tidlös. Stressless View har mjuk stoppning och en tidlös och samtidigt modern design på dynorna med rena konturer. Denna modell har en högre och smalare rygg, vilket passar extra bra för oss med lite längre rygg. Den har också ett elegant och komfortabelt nackstöd som kan anpassas i olika höjder för att ge nacken optimalt stöd.


Stressless Wing

Det lyxiga uttrycket i modern tappning tilltalar alla som gillar den klassiska stilen. Stressless Wing lanserades 1994 och är en av våra mest populära designer någonsin. Bakom den tidlösa ytan finns toppmodern mekanik och patent, som ger dig den fantastiska sittkomfort du har kommit att förvänta dig av Stressless.


Stressless YOU

Kvalitet och komfort i kombination med utsökt design. Med sina rena nordiska linjer och urbana design erbjuder Stressless James & John en ny sittupplevelse med traditionell Stressless-komfort. Stressless YOU med aluminiumram och justerbar nackkudde passar perfekt in i det urbana hemmet.