Ekornes

STRESSLESS - THE INNOVATORS OF COMFORT

Ekornes ASA är den största möbeltillverkaren i Norden och äger bl.a. varumärkena Ekornes®, Stressless® och Svane®. Stressless är ett av världens mest kända varumärken på möbelmarknaden, medan Ekornes, Stressless och Svane är de mest kända på möbelmarknaden i Norge. Tillverkningen sker på 6 fabriker i Norge och produkterna säljs över stora delar av världen genom egna säljbolag på utvalda marknader.

"Vårt löfte är att skapa världens mest bekväma möbler. Vi levererar kvalitet – i alla material från kärna till läder. Skandinavisk design är ett arv från våra förfäder som skapade den"

Fåtöljer

 1. Stressless YOU James
  Stressless YOU James
  Finns i flera färger
  15 290 kr
 2. Stressless Dover Classic
  Stressless Dover Classic
  Flera färger & varianter
  9 990 kr
 3. Stressless Dover Signature
  Stressless Dover Signature
  Flera färger & varianter
  12 490 kr
 4. Stressless Dover LegComfort
  Stressless Dover LegComfort
  Flera färger & varianter
  17 090 kr

Soffor


Soffbord & sidobord


Matstolar

Klassisk och stabil. Stressless för in elegansen i matrummet. Det unika BalanceAdapt-systemet i kombination med Glide-systemet tar den omtalade Stessless-komforten ända till matbordet. Det bästa sättet att beskriva Stressless Dining matbordsstolar är med orden ”perfekt balans”. Den perfekta balansen mellan utsökt mat och dryck, smittande skratt, fina samtal och sist men inte minst de bekväma matbordsstolarna som är gjorda för att dina minnesvärda stunder ska vara ännu längre. Välj mellan hög och låg rygg i alla Stressless-material (med undantag av läderkvaliteterna Cori och Noblesse), färger och två typer av stolsben.


Matbord

Den något svängda formen ger Stressless Toscana och Madeira ett djärvare uttryck. De rena linjerna skapar en klassisk, men samtidigt modern look och känsla till matrummet. Bordsytan kan förlängas med upp till två iläggsskivor på 50 cm vardera (säljs separat). Iläggsskivorna förvaras under bordet när de inte används. Borden finns i naturlig ek, whitewash ek eller valnöt och har en matt ytfinish. Benen finns i två olika utföranden – välj den design du föredrar. Tänk på att trä är ett naturligt material som är vanligt förekommande i möbelproduktion. Mindre variationer i färg och struktur ska inte betraktas som skavanker utan visar bara att varje enskild del kommer från olika delar av en stam eller från olika träd. Vissa trätyper ändrar färg efter uppackning. Solljus påskyndar denna process. Ju mer solljus, desto mer förändras färgen.