Mattor

Mattor från Matt-Tema

Matt-Tema är Sveriges största mattkedja med 29 butiker runt om i Sverige och en webbshop där du handla mattor online. Matt-Tema etablerades 1986 och tillsammans har vi en lång och gedigen branschkunskap och kunniga och starkt engagerade medarbetare. Vi vill stärka mattans roll i svenskarnas hem. Vårt motto är "det finns en matta för alla". Med nästan 4000 olika mattor att välja på kommer du garanterat hitta något som faller dig i smaken.

Mattor valda med omsorg

Vilka mattor som finns i vårt breda sortiment är ingen slump. Alla våra mattor är nämligen noga utvalda och framtagna av Matt-Temas helt egna sortimentsråd.
Sortimentsrådet består av representater från några av våra olika butiker. För att hitta inspiration besöker de bland annat mässor runt om i världen och kan på så sätt ta fram ett unikt sortiment för Matt-Tema.
När de arbetar ligger deras fokus på att ta fram ett sortiment som är rätt i tiden och som är tillverkat av bra material på ett hållbart sätt.
Vi på Matt-Tema tycker att sortimentsrådet gör ett bra jobb med att skapa ett sortiment där det finns något för alla, och vi hoppas att du håller med!

Rund eller rektangulär? Stor eller liten?

Glansig eller matt? Mönstrad eller enfärgad? Hos oss på Matt-Tema är valen många. Vi har mattor i alla möjliga storlekar, färger, kvalitéer och mönster. Mattan Visingsö finns till exemepel i nio olika storlekar och i sju olika färger. På så vis blir det enkelt att anpassa mattan till just ditt hem och dina möbler.

Formge din egen matta

Välj mellan vackra kvaliteter, färger och kantband och skräddarsy en matta helt enligt dina önskemål. Heltäckning är också något som kommit tillbaka mer och mer och passar bra bland annat i sovrum. Det är underbart att på morgonen få sätta ner fötterna på en härligt mjuk heltäckningsmatta.


Ansvarsfull tillverkning

Alla val vi tar och allt vi gör påverkar vår omvärld, på ett eller annat sätt. Det är viktigt för oss att aktivt arbeta med vårt samhällsengagemang. Vi arbetar för att förhindra barnarbete och för att ge barnen en trygg framtid. Vi strävar efter bättre arbetsvillkor och säkerhet, samt ställer krav på att människor behandlas med respekt.

Vi ger barnen framtid och möjligheter

Sedan 2010 driver vi en skola i Indien för barn vars föräldrar arbetar med mattillverkningen. Utbildning är en otroligt viktig faktor i utvecklings-och välståndsarbetet för världens fattiga. Skolan heter MIR High School och ligger nära Mirzapur i Uttar Pradesh.

Organisationen Care & Fair

Care & Fair är ett initiativ från europeiska mattbranschen och därmed forumet för en engagerad och ansvarsfull del av industrin. Som medlemmar i organisationen stödjer vi kampen mot barnarbete i Indien, Nepal och Pakistan. Genom Care & Fair främjar vi även nybyggnation och underhåll av daghem, skolor och sjukhus i Indien.

Certifiering för global standard

Vi följer även SA 8000 certifieringen som är en omfattande och global standard för certifiering av socialt ansvar.

Vi tar ansvar hela vägen, och vi vet var din matta kommer ifrån!