Hjort Knudsen

Hjort Knudsen A/S

Det kräver hårt arbete, skicklighet och en stor dos av envishet för att få en nystartad verksamhet till framgång, och hålla det framgångsrikt. Ina och Arne Hjort Knudsen hade en vision, redan 1968 ville startade de ett litet företag i Danmark som tillverkade pennfodral och skolväskor ur sitt hem. Verksamheten växte stadigt både vad gäller sitt produktsortiment och försäljnings under 80- och 90-talet. Man väste snabbt ur lokalerna, och företaget till större produktionslokaler och började tillverka fåtöljer med svängbara baser och vilstolar. Möblerna såldes runt om i landet av danska möbelhandlare. Vid denna tidpunkt hade företaget 20 anställda.

Sedan 1997 har Ina och Arnes son, Klaus Hjort Knudsen, förvaltat verksamheten tillsammans med sin fru Ellen Mønsted, efter ett framgångsrik generationsskift som skapade ‘Hjort Knudsen A / S’.

I en globaliserad värld och med konkurrenskraft på väg, beslutade företaget att köpa sitt första tillverkningsutrymme i Polen år 2000. Tio år senare utvidgades produktionen till Ukraina och senare också till Storbritannien. År 2018 utökade företaget sitt produktsortiment för att börja producera sängar. Även här ligger fokus på de många alternativen för att anpassa sängen: från mätningar, konstruktion och val av huvudgavel till fasthet, ytbeläggning, ben etc. Strategin innebär att uppnå tillväxt med nya och attraktiva möbeldesigner som också ger kunden gott om möjlighet att sätta ihop sin helt egen möbel.

Hjort Knudsen har idag många tidlösa klassiker i sitt sortiment, fåtöljerna Genova och Harlem klädda i elegant läder och med sin ergonomiska utformning har de given plats i fåtöljsortimentet. För de som önskar en fåtölj med alla tänkbara hjälpmedel så som sitslyft, recliner och uppresningshjälp finns fåtöljen Cathrine. Utöver stoppmöbler så tillverkar Hjort Knudsen idag även trämöbler där det omåttligt populära matbordet 6210 finns, som kan bli upp till 4 meter långt och finns i massa färger och träslag. I sortimentet hittar man även gott om sittvänliga soffor så som Palma som är byggbara och går att få i en mängd olika läder och tyger. Sist men inte minst är det senaste tillskottet, Comodo reclinerfåtölj som klarar upp till hela 160 kg.