SÄNGAR | ATT VÄLJA SÄNG | SÖMNGUIDEN | SOV GOTT-GARANTI | BOKA TID

VAR VAKEN NÄR DU KÖPER SÄNG SÅ SOVER DU BÄTTRE.

Förenklat och oberoende av vilket sängmärke man ska välja kan man säga att det finns tre typer av sängar: Ram- Kontinental- och Ställbar säng.
Beroende på vilka önskemål man har i fråga om funktion, komfort och design, ska man ta hänsyn till detta när man väljer säng. Vårt sänghus hjälper sängbranschens mest kunniga och erfarna sängexperter dig att välja rätt. Med rätt hjälp är det inte så svårt som många kanske tror!


En klassisk svensk ramsäng brukar även kallas resårmadrass. Den består av ett sängpaket som innehållet fjädring och stoppning. Man lägger sedan en bäddmadrass på toppen. Antingen väljer man valfri höjd på sängbenen eller så lägger man istället ramsängen i en befintlig sängram av trä eller stål.

Fördelar:
•En lägre sängmodell om man önskar att sängen ska vara något nättare.
•En stabil känsla.
• Finns i alla fasthetsgrader, storlekar och komfort.
• Finns i alla prislägen.

Nackdelar:
•Ger inte samma djup och bottenlös känsla som en högre sängmodell.


Alla sängmärken har nu för tiden så kallade kontinentalsängar. De har under de senaste tio åren blivit mycket populära i Sverige, i synnerhet när man ska köpa en dubbelsäng.

Denna säng består av 3 lager madrassdelar ovanpå varandra och blir då en något högre sängmodell.

Bottendelen innehåller fjädring som ger djup, mellandelen innehåller den viktigaste stoppningen och fjädringen som styr fasthetsgraden och ovanpå denna del lägger man valfri bäddmadrass.

Fördelar:
• På grund av det stora fjädringsdjupet uppnås en bottenlös, hög och lyxig känsla.
• Man slipper skarven i mitten av en dubbelsäng.
• Finns i alla fasthetsgrader, storlekar och komfort.
• Finns i alla prislägen.

Nackdelar:
• Om man önskar en låg säng är detta inte att föredra.
• Om man väljer en för enkel och billig modell känns sängen ostabil, svajig och svampig.


I en ställbar/justerbar säng kan man steglöst, med endast en knapptryckning, höja och sänka ryggpartiet och benen. Den är optimal om man vill hitta perfekta lägen för kroppen, när man läser i sängen, arbetar med dator, tittar på tv, avlastar ryggen och trötta ben. Men en ställbar modell kan även hjälpa vid problem med snarkning, om man är förkyld eller har ryggproblem.

Ställbara modeller finns från samtliga märken i olika prisnivåer och med samma komfort som antingen en ramsäng eller en kontinentalsäng. En ställbar säng från ett etablerat märke är oerhört hållbar och driftsäker. Den är inte i behov av någon service eller underhåll och fungerar i en livstid.

Fördelar:
• Fler valmöjligheter i komfort och fler användningsområden för sängen.
• På nya modeller är det samma design och komfort som på motsvarande säng som inte är justerbar. Det tidigare uttrycket att det skulle se ut som en sjukhussäng är förlegat.

Nackdelar:
• Kostar några tusenlappar mer än motsvarande säng utan justerbar funktion.

VILKEN MADRASS SKA JAG VÄLJA DÅ?

Det beror på hur du ligger, vad du väger och vad du tycker är bekvämt.

PÅ RYGG

Den bästa ställningen är att ligga på ryggen, framförallt om man har en relativt mjuk madrass eller en ställbar säng. Ett tips är att lägga en kudde under knäna, på det sättet slappnar ryggen av.

PÅ MAGEN

Att ligga på magen är inte det bästa på lång sikt. Vi har lätt för att få en kraftig svank på ryggen, vilket är väldigt belastande. Samtidigt får man en bakåtböjning och vridning av nacken. Om du trots det föredrar att sova på mage bör du välja en relativt fast madrass.

PÅ SIDAN

Att ligga på sidan är en bra liggställning. Om man ligger med parallella ben och en liten böj på knäna, med höfter och skuldror lodrätt och armar längs med kroppen, ligger man i stort sett perfekt!

FÖR MJUK MADRASS

Kroppen sjunker för djupt ner i madrassen, som i en hängmatta. Ryggraden får en böjd form.

FÖR HÅRD MADRASS

Höfter och axlar sjunker inte ned i madrassen, vilket gör att midja och svankrygg inte får något stöd.

PERFEKT MADRASS

Madrassen ger kroppen ett jämnt, bekvämt stöd. Höfter och skuldror sjunker ned i madrassen, vilket ger ett perfekt stöd åt både midja och korsrygg.

VI FINNS HÄR FÖR DIG.

Vi hjälper dig att hitta den säng, fasthetsgrad och bäddmadrass som passar dig bäst i alla avseenden. Komfort, tryckavlastning, stöd, känsla, kvalité, utseende och prisläge… Vi har erfarenhet av att hjälpa tusentals kunder som idag sover riktigt gott om nätterna. Det är inte svårt när du får tala med en riktigt kunnig, erfaren och hjälpsam sängexpert som kan vägleda och rekommendera många olika madrass-modeller från ledande sängmärken. Det går utmärkt att komma in i butiken och sondera marknadens olika sängmärken.

Det går även utmärkt att ringa och boka tid för personlig genomgång. Välkommen!

TIDSBOKNING FÖR PERSONLIG GENOMGÅNG

Tider för personlig genomgång: Vardagar kl. 10-17.

Vi kan inte garantera att den önskade tiden passar oss, men vi gör allt vi kan för att tillgodose era önskemål. Tänk på att boka i god tid så att vi hinner anpassa oss. 


Tidsbokning